Русенските митничари задържаха почти 2000 различни текстилни изделия и над 100 парфюма с логото на известни търговски марки. Това стана при проверка на украински микробус, съобщиха от агенция "Митници".

На 27 октомври 2017г. сутринта микробус с украински регистрационен номер, на път от Турция за Украйна, се явил на трасе изход на ГКПП-Дунав мост 1. Той е проверен по метода "анализ на риска". Багажът на пътниците са селектирани за щателна митническа проверка.

При проверката в товарния отсек под третия ред седалки и в естествени кухини на тавана на микробуса са намерени текстилни изделия и парфюми. Сред извадените от укритията текстилни изделия са стотици дънкови панталони от марките Zeo Basic, Ricoss и Red Man. В контрабандните пакети има и дамски поли, рокли и пуловери.

Намерените парфюми носят лого на марките "Therre D'Hermes" , "Dolce & Gabbana" , "Gucci", "Chanel №5", "Giorgiio Armani" и др. Открити са и фактури, че стоката е закупена от Турция и внесена контрабандно на територията на страната.

Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Русе. Двамата шофьори са задържани с прокурорска мярка за 72 часа. Работата по случая продължава.