Съдът наложи 5-годишна присъда на мъж заради опит за умишлено убийство. На 17.11.2021 г., около 03:30 ч. в гр. София, ж.к. "Надежда", в изоставена сграда, обвиняемият Р. Н. и пострадалият Т. Т. се скарали. Р. Н. извадил нож и нанесъл един силен удар в дясната половина на гърдите на Т. Т. Обвиняемият отново посегнал към пострадалия и се опитал да нанесе втори удар, но не успял. Пострадалият извикал за помощ към свидетел, който веднага се отзовал. Двамата заедно избягали и стигнали до денонощен магазин. Служителката от магазина се обадила на тел. 112 и на мястото веднага били изпратени полиция и екип на медицинска помощ. Пострадалият бил опериран по спешност.

В резултат на удара на Т. Т. било причинено едно прободно-порезно нараняване, довело до увреждания. Прокуратурата посочила, че са налице многобройни, смекчаващи отговорността обстоятелства -  подсъдимият не се е укрил и е съдействал на разследващите, като е предал средството за извършване на престъплението; подсъдимият е във влошено здравословно състояние.

Прокуратурата поискала лишаване от свобода за срок от 5 години при първоначален общ режим. Съдът е признала подсъдимия Р. Н. за виновен за престъплението. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийски апелативен съд.

Мъж ще лежи 18 години в затвора за убийство с нож

Мъж ще лежи 18 години в затвора за убийство с нож

Той е признат за виновен