Възрастна жена е предала 1000 лева за мним адвокат в  Добрич. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР, цитирани от БТА.

От там допълниха, че на 65 годишната жена се обадил мъж, който я  уверил, че е синът й. Той обяснил, че при пътна злополука е блъснал дете.

После телефонната слушалка взел друг мъж,  представил се за адвокат, и поискал 7000 лева, за да бъде  освободен от ареста шофьорът-нарушител.
Жената обяснила, че няма откъде да вземе толкова пари,  първоначално може да  даде по-малка сума  и се съгласила да се  срещне  със служител на адвоката.

На уговореното място тя предала парите на непознат мъж  на възраст между 20-25 години. По-късно пенсионерката разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.

По същата схема за измама само преди ден 54-годишен мъж  в Добрич предаде 5000 лева на мним адвокат, поискал първоначално 30 000 лева, допълват от полицията.

От там отново предупреждават гражданите да не откликват на подобен род обаждания по телефона. Непознатите често имитират гласовете на близки хора и плачат по телефона, като целта им е да объркат  потенциалните жертви на измамата, поясняват от полицията.

От Областната дирекция на МВР призовават гражданите в такива случаи  да звънят в най-близкото полицейско управление или на телефон 112.