Мащабна акция срещу битовата престъпност се провежда в Асеновград, съобщава БиТиВи. Тя е стартирала около 07:00 часа сутринта.

Операцията е насочена към цялостното обезпечаване на обществения ред и пътна безопасност, превенция и противодействие на битовата престъпност и предотвратяване на евентуални закононарушения.

В акцията взеха участие служители на Икономическа полиция, Пътна полиция, жандармерията, НАП, Агенция Митници, Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната дирекция по горите.

Проверяват се части имоти, търговски обекти, автомобили и хора. Извършват се претърсвания и изземвания.

Полиция и прокуратура погнаха битовите престъпници във Враца и Видин

Полиция и прокуратура погнаха битовите престъпници във Враца и Видин

Претърсват се къщи в ромските махали, блокирани са автокъщи

По-късно БНР информира, че двама души са задържани. 4 лица от ромската махала са представлявали интерес за полицията, по думите на зам.-директора на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Пловдив комисар Радослав Начев, цитиран от националното радио. Съставени са 64 фиша и 23 акта по Закона за движение по пътищата. Проверени са 23 търговски обекта, като са установени незаконно предлагани стоки от определени търговски марки и брандове.

Акцията цели да има и респектиращ ефект след събитията от петък, когато се сбиха две ромски фамилии, заяви директорът на ОДМВР ст. комисар Васил Костадинов. При мелето в асеновградската циганска махала един човек беше прострелян. Полицейска служителка от Районното управление в града е получила леки нохлузвания на ръката при съприкосновение с враждуващите страни, тъй като била от първия екип, пристигнал на място на свадата.

Акцията продължава, като обхваща също Садово и селата Болярци и Боянци.