От полицията съобщиха, че продължава издирването на избягалите от Централния софийски затвор рецидивисти Радослав Колев и Владимир Пелов. МВР разпространи и снимки на осъдените.

По случая е образувано досъдебно производство за бягство от затвора. Предмет на проверка са и действията на охранителния състав на Затвора в София.

Снимка 349559

Източник: пресцентър МВР

Полицията информира, че по техни данни, бягството е извършено след като Пелов и Колев са заплашили дежурните надзиратели с огнестрелно оръжие. Така те са преодолели няколко поста в корпуса за затвора.

В затвора са изпратени прокурори от Софийска градска прокуратура. Разследването се извършва от СДВР. Властите призовава гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Предупреждава се, че двамата избягали затворници са агресивни, най-вероятно въоръжени и склонни да окажат съпротива.

Снимка 349561

Източник: пресцентър МВР

Припомняме, и двамата издирвани мъже са опасни. Радослав Колев е рецидивист, осъден на 26 г. зад решетките за убийство. Владимир Пелов Стефанов пък има присъда 30 г. "лишаване от свобода". Той е осъден за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама полицаи.

Издирването на двамата бегълци от Централния софийски затвор Владимир Пелов и Радослав Колев продължава вече трети ден. До момента от двамата няма и следа.

Припомняме, на 5 април вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че в ведомството са получени над 100 сигнала за двамата бегълци. По думите на министъра едва 30 от сигналите е вероятно да са достоверни. Въпреки това всички сигнали се проверяват.

Бягството на двамата стана повод опозицията в лицето на БСП да поиска оставката на министърът на правосъдието Цецка Цачева и вътрешният министър Валентин Радев.

Впоследствие и лидерът на "Воля" Веселин Марешки пожела Цачева да подаде оставка. От своя страна правосъдният министър заяви, че оставката е лесна, но неефективна мярка.

Дни след бягството на Колев и Пелов надзирател беше нападнат в Централния софийски затвор. Атаката е станала на 5 април, след 22 часа. Тогава Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ) е бил уведомен за инцидента. Затворникът е нападнал надзирателя по време на конвой. Затворникът е трябвало да бъде транспортиран от болница на затвора към корпуса. Министерството на правосъдието потвърди нападението и съобщи, че състоянието на нападнатия надзирател е добро. Служителят няма фрактури и е освободен за домашно лечение.

Цачева събира началниците на затворите заради напрежението в системата

Цачева събира началниците на затворите заради напрежението в системата

Ще търсят решения