С полицейска акция проверяват траурните агенции в Бургас. Операцията е на фона на скандали между собствениците на местните погребални агенции и след като две катафалки са запалени в рамките на няколко месеца, съобщава НоваТВ.

На 8 декември е последният инцидент, а собственичката на запалената катафалка назовава с име човека, който смята, че стои зад палежа. Колата е била запалена с коктейл "Молотов".

"Не се съмнявам, аз съм сигурна 100% кои са запалили автомобила, катафалката ... Това са двама братя", коментира Румяна Черзекова, собственик траурна агенция.

Тя не е единствената потърпевша в бранша. През август са подпалени колата и офиса на друга траурна агенция.

"Поръчителите са също тези двама братя ... Отишли са при един посредник, той е известен на полицаите и са му платили да запалят катафалката и офиса", твърди Стефка Димитрова, също собственик на траурна агенция.

Според работещите в бранша война между петте частни фирма и общинската няма. Палежите обаче били сигнал за друго.

"Искам да кажа, че това е един стар прийом на въпросните лица, които споменаваха досега, за да разчистват пътя на пазара за този вид дейност. Абсолютно категорично заявявам, че война между погребалните агенции няма. Много често, когато стане въпрос за такава война между фирмите, погребалните намесват Митьо Очите. Искам да кажа също категорично - нищо общо няма този човек с погребалните агенции", заявява Стефка Димитрова.