Стартира националната антиспин кампания „Презерватирай се". Началото бе поставено пред Министерство на здравеопазването от Камен Воденичаров и Милена Славова.

Доброволци раздаваха на минувачи символът на кампанията - червената лентичка. Огромна червена лентичка бе поставена и на входа на здравното ведомство.

Тонка Върлева, координатор на програмата за борба със СПИН, коментира, че у нас кампанията се провежда за 22 път.

Над 150 са инициативите в цялата страна, коментира Върлева и уточни, че тази година кампанията е насочена към младите хора, тя е организирана и от младите хора.

Над 52 % от новоинфектираните през тази година са на възраст между 15 и 29 години.

Това е нещо сериозно и човек трябва наистина да се грижи за своето здраве, каза и рокзвездата Милена. По думите й хората трябва да мислят какво правят и да не правят непремислени неща.

Музикантите правим всичко възможно да се популяризира този голям проблем. Трябва да се вземат мерки хората да са информирани и да се предпазват от заразата, посочи още Милена.

Човек не трябва да допуска вируса на СПИН в себе си, заяви и Камен Воденичаров. По думите му има два начина да се предпазим - да не правим секс или да правим секс с презерватив.