Емел Етем е изпратила писмо до районна прокуратура, в което настоява да се предприемат необходимите действия, за да бъде изведен от сградата на Държавния резерв бившият му шеф генерал Димитров.

Това съобщи в кулоарите на парламента вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии.

Тя обясни, че е получила данни от главния секретар на резерва и от служители, че отстраненият от длъжност Димитров редовно посещава кабинета си.

Припомняме, че с решение 466 на МС от 23 юни т.г. той бе заменен от заместника си Георги Богданов, а в момента прокуратурата проверява Димитров за злоупотреби.

„Смятам, че разследващите органи могат да бъдат възпрепятствани. Могат да бъдат подправени и изнасяни документи”, допълни още Емел Етем.

Тя уточни, че Димитров е влизал в сградата на резерва с разрешение на Богданов.

„Само 8 сделки, за които съм информирала премиера и прокуратурата, са на стойност 121 млн. лева, при положение, че резерва има 41 млн. лева от субсидии”, допълни Етем.

Тя обяви, че министерствата, които имат отношение към Държавния резерв, трябва да подготвят до утре доклад за състоянието му - какви договори са сключени и дали те са обезпечени финансово.

Министърът на вътрешните Румен Петков заяви от своя страна, че в сградата на резерва не са изпращани барети. Припомняме, че по-рано бе разпространена подобна информация.

Петков уточни, че там са изпращани служители на МВР с прокурорско нареждане.