На протест пред Съдебната палата в Монтана близки и приятели на 17-годишния Георги напомниха, че няма решение по неговото дело.

Три години след убийството на 17-годишния Георги няма присъди, припомни Нова телевизия. Обвиненият за убийството е на свобода, а семейството на жертвата се притеснява, че делото се бави и вече няколко пъти се отлага.

От Окръжния съд в Монтана вериха, че отлаганите заседания досега са заради пандемията и заболяване на съдебни заседатели.

Убийството става на 9 октомври 2018 г., когато младежът и неговият дядо отиват с каруци да събират дърва в местност край Монтана. След дочут изстрел, Георги пада и издъхва на място.

Часове след убийството, в близост до местопрестъплението е арестуван Георги Рапонски от Монтана. В колата му е намерен газов пистолет. Още тогава директорът на ОД на МВР обясни, че Рапонски е криминално проявен и има условна присъда за притежание на наркотици.

В дома му са открити незаконни боеприпаси. Рапонски е задържан, но не след дълго е освободен. По време на досъдебното производство той не се е признал за виновен.