Кметът на Павел баня Иса Бесоолу, началникът на Районно управление - Казанлък главен инспектор Петко Стойнов, както и кметовете на селата Тъжа и Манолово - решиха на работна среща да "разселят в съседни села семействата на участниците в сбиването в центъра на Казанлък, което стана през март". Кметът на община Павел баня обясни че около 45 души, настанени в село Манолово, ще бъдат преместени в селата Тъжа и Скобелево. Той обясни, че членовете на двата рода са регистрирани на различни адреси в села Тъжа, но към момента те не живеят там.

Съдът остави в ареста обвинените в убийство след мелето в Казанлък

Съдът остави в ареста обвинените в убийство след мелето в Казанлък

Те твърдят, че са действали при самоотбрана

Директорът на Областна дирекция на МВР - Стара Загора ст. комисар Лазар Христов обясни, че целта е да се пресекат подобен тип сбивания.

"Когато има съдебни заседания, лично кметовете ще проверяват кои лица, които са призовани за съответното дело така, че да не ходят и други хора. Ще се работи и съвместно със съдебните институции, за да се вземат необходимите мерки при подобен тип дела", обясни той. Пътуващите за делата ще бъдат проверявани както на излизане от съответното населено място, така и на влизане в Казанлък, а в района на Съдебната палата ще бъде осигурявана засилена охрана", подчерта Христов, цитиран от БТА.

30 цигани се биха с брадви, сопи и мотики на пазара в Казанлък
Обновена

30 цигани се биха с брадви, сопи и мотики на пазара в Казанлък

Един е убит, а други 11 са с опасност за живота

По време на срещата е взето решение за създаване на организация за незакриване на учебните заведения по населените места и извозване на децата с общински превоз, за да могат те активно да посещават училища и детски градини. Целта е децата да бъдат интегрирани. Набелязани са и мерки за подобряване на видеонаблюдението в населените места, увеличаване на нарядите на служителите на МВР. "Ще бъде разкрит допълнителен щат за Районното управление в Казанлък", каза още ст. комисар Христов.

Боят в Казанлък: 19 задържани, трима с опасност за живота

Боят в Казанлък: 19 задържани, трима с опасност за живота

Участниците в мелето предварително и целенасочено са се подготвили за него