Районен съд Сливен в четвъртък даде ход на делото срещу британския пастор Даниел Хъл, обвинен в блудствени действия с малолетни и непълнолетни от квартал "Надежда" в Сливен, съобщава БНТ.

Делото се гледа при закрити врата, заради конфенденциалната информация и доказателствен материал, касаещ малолетни и непълнолетни лица.

"Бяха отхвърлени исканията на защитата за допуснати към подсъдимия съществени процесуални нарушения на фазата на досъдебното производство, а мярката за неотклонение не бе изменена въпреки, че беше направено такова искане от защитата. Остана си "задържане под стража". В следващото съдебно заседание започваме делото по същество, с разпит на свидетели и събиране на доказателства", каза Стойко Славов, адвокат.

Припомняме, че той беше арестуван през август 2022 година, като през 2019 година пасторът бе арестуван за първи път по същото обвинение.

44-годишният (тогава) Даниел Ериксон - Хъл е арестуван в ромския квартал "Надежда" и срещу него е образувано досъдебно производство за педофилия. През 2016 г. той вече е бил задържан с европейска заповед за арест по искане на Министерство на правосъдието на Великобритания.

Арестуваха британски пастор в Сливен, заподозрян за блудство

Арестуваха британски пастор в Сливен, заподозрян за блудство

Предстои да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение от 72 часа

Хъл е обвинен за разврат с три малолетни и едно непълнолетно момче, като използвал положението им на зависимост спрямо него.

Престъпните деяния са осъществени за времето от неустановена дата през юни 2022 г. до 10 август 2022 г. в град Сливен.