От Бургаската апелативна прокуратура искат потвърждаване на 40-дневен арест за руски гражданин, който да бъде екстрадиран в Русия. Той е издирван за убийство, сексуално мъчение над деца, сводничество.

Руснакът Митрадевананда С. е на 40 г. от Хабаровск, Амурска област на Русия. Той е задържан на 02 юни за 40 дни по искане на Окръжна прокуратура - Бургас, с оглед екстрадиция в Русия.

Митрадевананда С. е пребивавал временно в Бургас. Той е издирван по каналите на Интерпол по заповед за арест издадена на 05 април 2017 г. от съдия в Районен съд в гр. Москва за убийство, извършено на 18 юни 2016 г.

Престъплението има свой аналог в българското наказателно право, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Има данни и за извършени други престъпления от Митрадевананда С., а именно - сексуално насилие и мъчения над деца. Лицето е лидер на криминална група, създадена с цел набиране на жени от Русия, Украйна и Беларус, чрез Интернет.
Момичетата са били принуждавани да прекратят всякакви контакти с техните близки. Целта е била да имат сексуални отношения с лицето, да участват във филми с порнографско съдържание и да проституират в Европа, САЩ и Мексико.

Митрадевананда С. е заподозрян и за убийството на непълнолетно момче, което е безследно изчезнало на 17 март 2016г., както и за мъчения и насилствени сексуални действия срещу други лица.