Апелативният съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" на 34-годишният Мюрсел А. за предумишленото убийство на 22-годишната си приятелка Ангелка С. Това съобщиха от прокуратурата. 

Мярката е взета още на 16 март миналата година

Убийството е разкрито едва на 6 март 2017 г., когато двама служители по поддръжката на железен път откриват на около 30 метра от жп гарата на село Руйно тялото на млада жена, захвърлено в дере.

На следващия ден самоличността на убитата е установена. Младата жена е била обявена за издирване от майка си още на 27 януари.

Жертвата работела в ресторант в Германия, където се запознала с подсъдимия Мюрсел. Двамата живеели заедно с 5-годишното дете на Ангелка. След побой над детето, което наложило животоспасяваща операция, прокуратурата в Хамбург образувала дело за опит за убийство срещу Мюрсел и Ангелка.

Съдът отнел детето от майка му и го настанил в дом.

Съдебномедицинската експертиза по делото е открила наличието на 1,5 промила алкохол и наркотици в кръвта на жертвата, което обяснява липсата на съпротива.

Експертите от съдебномедицинска експертиза сочат като причина за настъпването на смъртта на 22-годишната жена черепно-мозъчна травма.

Мотивът за добре планираното убийство е наказателното дело за опита за убийството на детето на Ангелка в Германия, както и фактът, че тя е знаела много за дейностите, с които Мюрсел се занимава в чужбина.

Предстои делото срещу 34-годишния подсъдим да бъде насрочено за разглеждане в Силистренския окръжен съд.

За деянието се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.