Софийският градски съд остави в ареста Радослав Чернаев, който е обвинен в опит за убийство на футболния съдия Георги Андреев.

Както съобщихме по-рано, тази вечер СГС гледа мярката за неотклонение на мъжа. Инцидентът стана преди три дни в столичния квартал „Борово”.

Прокуратурата обвинява Чернаев в опит за умишлено убийство на Андреев.

Защитникът на обвиняемия, адвокат Иво Найденов е на мнение, че не може да се говори за умисъл.  Нараняванията са в долните крайници, припомни той. Освен това, според него, пострадалият е инициирал конфликт вътре в заведението с друго лице. Радослав се е опитал и е успял да ги разтърве, изтъкна адвокат Найденов.

Според Радослав пък на него е нанесен удар от съдията. Ударът е в носа, а той в момента е счупен, посочи защитникът. Именно затова започнал побоят между двамата. Найденов посочи още, че ако клиентът му е искал да убие съдията, е щял да го направи със законно притежаваното си оръжие, което е било у него в онзи момент. Иво Найденов подчерта, че клиентът му е съдействал на органите на реда.

 

Намушкаха футболен съдия в столичния кв. „Борово”
Обновена

Намушкаха футболен съдия в столичния кв. „Борово”

Има опасност за живота му

33-годишният съдия пострада тежко и бе намерен в тежко състояние между 3.00 и 4.00 часа сутринта по-рано тази седмица. Бил неконтактен с множество прорезни рани по тялото и видими следи от побой.

Много бързо от СДВР стигат до извършителя на нападението. Главният секретар на МВР Георги Костов обяви, че жертвата и нападателят са се познавали. Разследващите се насочиха към няколко хипотези за инцидента.

Андреев е бил нападнат, след като тръгнал да се прибира от заведение, в което бил с приятели. Той  е успял да се добере до блока си, който е на около 300 м разстояние от заведението, и там е открит в безпомощно състояние. Кървавите следи личаха по целия път от заведението до дома му. Съседите на футболния съдия изразиха недоумение от случилото се.