Районен съд - Бургас определи да бъде взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо петимата обвиняеми - Георги Д., Георги Н., Димитър Х., Пламен Р. и Красимир А., за побоя в бар в Созопол.

Установено е от показанията на всички разпитани свидетели, че именно обвиняемите, придружени и от поне още 10 неустановени към момента лица, са влезли около 1 и 30 часа, в бар в Созопол, като не са заплатили такса "вход" при влизането в заведението и не са преминали през проверка за оръжия.

Обвиняемите са носили в себе си огнестрелно и хладно оръжие, както и електрошок, които са държали в ръце, видно за всички присъстващи. Георги Д., Георги Н., Димитър Х., Пламен Р. и Красимир А. са нанасяли удари, блъскали хора и хвърляли предмети в заведението и са отправяли заплахи както към посетителите, така и към персонала, управителя и собственика на бара. Така посочените действия са станали достояние на множество лица, предизвиквайки възмущение и уплаха у тях.

Задържаха петима биячи от созополско заведение

Задържаха петима биячи от созополско заведение

Блъскали и нанасяли удари с крака и юмруци

Бургаският районен съд взе предвид действията на обвиняемите, които не са били провокирани, като са имали като първопричина - хулигански подбуди. Деянието е осъществено на публично място, станало достояние на множество граждани, като е създало изключително силен отрицателен обществен отзвук.

Съдът намира поведението на обвиняемите като грубо нарушение на обществения ред. Чрез действията си Георги Д., Георги Н., Димитър Х., Пламен Р. и Красимир А. са засегнали нормите на нравствеността и деянието е осъществено демонстративно и безпардонно.

Съдът отчете самия факт на влизане в заведението на голяма група млади мъже, които демонстрират притежанието на оръжия и нанасят удари на пострадали лица, което очертава обвиняемите като хора с изключително висока степен на обществена опасност, които могат с оглед липсата на волеви задръжки и изградена критичност към поведението си, да осъществят и друго общественоопасно деяние, ако към тях не се приложи най-тежката мярка за неотклонение, а именно "Задържане под стража".

Определението на Районен съд - Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд - Бургас в тридневен срок.