Всички задържани за трафик на мигранти през Летище София остават за постоянно в ареста. Това реши Специализираният наказателен съд на заседание в събота, предаде "Нова".

Зад решетките отиват граничарят Иван Петров, началникът на смяна на летището Димитър Димитров, както и двамата обвиняеми мъже от Бангладеш.

Припомняме, в нощта срещу петък при полицейска акция срещу трафик на чужденци бяха задържани шестима на аерогара София. Двама от тях са гранични полицаи.

Постоянен арест за четирима от трафик-канала през летище София, иска прокуратурата

Постоянен арест за четирима от трафик-канала през летище София, иска прокуратурата

Цацаров не изключи хипотезата през канала да е могло да минат и терористи

Подготвят арест и за трети граничен полицай, който е в чужбина. ДругиМВР-служители от летище София ще бъдат използвани като свидетели. Свидетел е и чуждият гражданин, при пропускането на когото срещу заплащане беше осветен канала. Все още се изяснява от колко време е действал той, подчерта по-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров.

Според доказателствата мигрантите идвали от Кипър, също страна-членка на Европейския съюз. В България влизали с уредени документи и студентски визи, а с граничните полицаи било договаряно точно през кое гише и в колко часа да минат.

Клиентите на групата набирал един от задържаните чужденци. Мъжът е в България със статут на постоянно пребиваващ от 10 години. Завършил е компютърни технологии в Делхи, а у нас бил търговец в търговски център "Илиянци".