Варненецът, който преби съпругата си до смърт ден преди развода им, поиска за втори път съдът да промени мярката му за неотклонение на по-лека от арест, съобщават от "24 часа".

Искането му обаче беше отхвърлено от състава на Варненския апелативен съд, който прецени, че до началото на процеса Борислав Н. ще остане зад решетките.

Припомняме, 41-годишният мъж беше арестуван на 26 февруари заради убийството на съпругата си след семеен скандал. По-късно стана ясно, че убитата Кремена многократно е подавала и оттегляла жалби за насилие. В началото на март Борислав беше оставен за постоянно в ареста.

Варненец преби до смърт жена си ден преди развода им

Варненец преби до смърт жена си ден преди развода им

Тя многократно е подавала жалби за домашно насилие

По думи на самия Борислав той ударил само три шамара на жена си, след което повикал майка си, за да му помогне с багажа и двамата напуснали жилището. Пребитата жена била оставена сама, но все още жива. На следващия ден майката на убитата подала сигнал в полицията, че дъщеря й не отговаря на телефона си. Тогава служителите на реда влезли в заключеното жилище през балкона и открили тялото й.

Според патолозите причината за смъртта е масивен кръвоизлив в мозъка. Установени били и множество кръвонасядания по кожата на лицето и по тялото.

Потвърдиха постоянния арест на мъжа, пребил съпругата си във Варна

Потвърдиха постоянния арест на мъжа, пребил съпругата си във Варна

Жалбата на защитата срещу първоначалния арест беше отхвърлена