Апелативният съд във Варна потвърди постоянния арест на Борислав Н., привлечен като обвиняем за убийството на съпругата си.

Припомняме, че преди седмица Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 41 годишния обвиняем като се позова на събраните още в първите часове доказателства, гласни свидетелства и други материали.

Жалбата на защитата срещу първоначалния му арест не е уважена.

Адвокатът на Борислав твърди, че няма категорични доказателства, които да го свързват с убийството на съпругата му, но тези аргументи не бяха споделени от апелативния съд.

Постоянен арест за мъжа, обвинен за убийството на жена си във Варна

Постоянен арест за мъжа, обвинен за убийството на жена си във Варна

Той може да получи до 20 г. затвор

Според първоначално събраните доказателства в семейството имало проблеми, довели до решение за разтрогване на брака, а първото дело било насрочено за 26 февруари тази година. Два дни преди това, скандалът между тях за имущество, което обвиняемият искал да изнесе от общия им дом, прерастнал в побой над 40-годишната жена.

Според защитата на Борислав той и е ударил само три шамара и след това е повикал майка си, за да му помогне с багажа и двамата напуснали жилището, като оставили сама пребитата жена. По време на разследването е  разпитан и хазаинът, на когото пострадалата жена се оплакала, непосредствено след побоя.

На следващия ден майката на убитата подала сигнал в полицията. Органите на реда успели да влязат в заключеното жилище през балкона и открили тялото на жената.

Експерти установили, че масивен кръвоизлив в мозъка е причината за смъртта на жената.

Варненец преби до смърт жена си ден преди развода им

Варненец преби до смърт жена си ден преди развода им

Тя многократно е подавала жалби за домашно насилие

Събраните до момента материали обосновават подозрението, че обвиняемият е съпричастен към смъртта на съпругата си. За извършеното престъпление се предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

По делото са налични протоколи за предупреждение на мъжа, с които органите на реда са правили опити да възпират агресията на обвиняемия спрямо жена му, която от своя страна е подавала, а след това оттегляла жалбите си в полицията за насилие, упражнено спрямо нея от съпруга й. СМЕ установила, че обвиняемият е с лабилна психика, склонен към насилие и агресия.

Мярката на Апелативният съд е окончателна.

Много пъти пребитата до смърт Кремена подавала и оттегляла жалби за насилие

Много пъти пребитата до смърт Кремена подавала и оттегляла жалби за насилие

Не е започнала процедура по защита