Софийският апелативен съд пусна под парична гаранция свекъра на жестоко убитата Евгения Владимирова.

Макар и на 20 октомври Пламен Владимиров да бе осъден на доживотен затвор като съучастник на сина си, вчера съдът е уважил жалбата му срещу мярката му за неотклонение "задържане под стража".

Към момента мотивите на апелативните съдии Китипова, Любомиров и Веселин Пенгезов не са ясни, съобщава БНТ.

Основният мотив на Софийският градски съд да задържи Пламен Владимиров в ареста заедно със сина му Орлин беше тежкото наказание, което му е определено. Мотивите за доживотния затвор за баща и син Владимирови все още не са публикувани.

След края на делото обаче съдията докладчик обясни решението си за присъдата факта, че Пламен Владимиров е имал достатъчен житейски опит и добри отношения със сина си, за да предотврати убийството, вместо да помага в укриването трупа и заличаване на доказателствата за престъплението.

Тежката присъда на Софийския градски съд за убийството на Евгения се обжалва от подсъдимите пред Софийския апелативен съд.

Обвиненият за убийството на откритата в куфар Евгения Владимирова направи самопризнания

Обвиненият за убийството на откритата в куфар Евгения Владимирова направи самопризнания

Двамата се сбили и паднали на земята, тя ударила главата си в шкаф

Припомняме, 33-годишната Евгения Владимирова беше обявена за издирване след изчезването си на 13 октомври 2021 г., а месец по-късно тялото й бе открито в куфар във водоем край София. Първоначално Орлин Владимиров поддържаше версията, че съпругата му отишла на фитнес, след което трябвало да се види с приятелки, но така и не се появила на срещата. Той дори взе участие в издирването на изчезналата жена.

На 20 октомври делото срещу Орлин и Пламен Владимирови приключи на първа инстанция с осъдителна присъда.

18-и състав на Софийския градски съд призна Орлин Владимиров за виновен, че на 13 октомври 2021 г. е убил умишлено Евгения по особено мъчителен начин.

Съпругът на Евгения - Орлин Владимиров, сочен за физическия извършител на убийството, и неговия баща Пламен Владимиров, който му е помогнал, получиха доживотни присъди.

Убиецът на откритата в куфар Евгения получи доживотна присъда

Убиецът на откритата в куфар Евгения получи доживотна присъда

Неговият съучастник получи същото наказание