Осъдителна присъда постигна Окръжната прокуратура в Разград по бързо производство, образувано за престъпление по чл. 304а, пр. 1 и пр. 3, във връзка с чл. 304, ал. 1 от НК.

43-годишен турски гражданин и поданик Великобритания е признат за виновен за това, че е дал 100 лева подкуп на полицаи, за да не го санкционират, че управлявал автомобил валидна шофьорска книжка, съобщиха от държавното обвинение. Наложено му е наказание от 9 месеца затвор и 1000 лева глоба. Чужденецът си признал за извършеното и делото било разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, а наказанието било намалено на 6 месеца "лишаване от свобода", отложени с изпитателен срок от три години.

Случаят е от 27 януари 2023 година, когато автомобилът на мъжа бил спрян за проверка. За да избегне налагането на санкции и свалянето на регистрационните табели на колата поради липса на валидно свидетелство за управление на МПС, той дал 100 лева на изпълняващите служебните си задължения разградски полицаи. Те незабавно те подали сигнал за станалото и чужденецът бил задържан, а малко по-късно и привлечен към наказателна отговорност.

Шофьор, опитал се да подкупи полицай, пренощува в ареста

Шофьор, опитал се да подкупи полицай, пренощува в ареста

Мъжът подхвърлил 50 лева в полицейския автомобил в опит да избегне съставянето на акт