Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд - Пловдив, с което по искане на община Пловдив бе спряно вписването на промени в капитала на "Пълдин Туринвест" АД, предаде БНР.

Делото бе образувано по жалба на дружеството срещу спирането на регистърното производство в Агенцията по вписванията на заявените промени, приети на общото събрание на акционерите на 24 ноември тази година. Според апелативните съдии оплакването на жалбоподателя е неоснователно.

Преди дни Община Пловдив заведе съдебен иск срещу решението на акционерите на "Пълдин Туринвест" да се приемат акциите на Община Варна в Панаира, които са 29%, като с това делът на Георги Гергов става 79%. Едновременно с това бе поискано спиране на вписването на решенията на дружеството в Търговския регистър.

По този начин бе елиминиран риска от вписване на заявения апорт на акции и промени в устава на дружеството, които по естеството си ще доведат до намаляване на дела на община Пловдив в капитала на "Пълдин Туринвест" АД, респективно в "Международен панаир Пловдив" до окончателно произнасяне на магистратите.

Определението на Апелативния съд в Пловдив е окончателно.

Георги Гергов стана мажоритарен собственик на Пловдивския панаир

Георги Гергов стана мажоритарен собственик на Пловдивския панаир

Община Варна му прехврърли акциите, община Пловдив обаче има блокираща квота