Бизнесменът Георги Гергов е придобил акциите на община Варна в капитала на "Пълдин туринвест" и вече държи 79% от дяловете в Панаира. Това е станало на извънредно общо събрание на дружеството този следобед, на което са присъствали само представителят на Гергов адв. Нина Пантелеева и представителят на община Пловдив Ясен Михайлов, съобщи БНР.

ДБ призова да спре прехвърлянето на Пловдивския панаир на Георги Гергов

ДБ призова да спре прехвърлянето на Пловдивския панаир на Георги Гергов

Йордан Иванов иска от парламента спешно да бъде осъществен контрол

Дяловете на Община Варна от 29% и с досегашният дял на Гергов от 50% бизнесменът вече е мажоритарен собственик с общо 79% от акциите на Панаира.

"Гласувах против апорта на варненските акции в Панаира, както ме упълномощи днес ОбС", каза представителят на община Пловдив Ясен Михайлов. По думите му юристите ще решават какво ще се случи след това.

Общински съветници се опитват да спрат монопола на Гергов върху Пловдивския панаир

Общински съветници се опитват да спрат монопола на Гергов върху Пловдивския панаир

Ако в Общинския съвет не се събере мнозинство за налагане на вето, има още възможности за реакция

Със свое решение сутринта пловдивските общински съветници задължиха кмета Здравко Димитров да обжалва решенията на общото събрание на "Пълдин Туринвест", тъй като е свикано, без да се спази законовият срок от един месец.

По-рано адв. Веселина Александрова, председател на групата на "Демократична България" в Общинския съвет, заяви, че както и да се гласува на извънредното общо събрание на "Пълдин туринвест", ситуацията в дружеството няма да се промени, защото община Пловдив има блокираща квота.