Нова версия за смъртта на Петър Алексов оневинява футболиста на “Славия”-Борислав Балджийски.Най-вероятно, вървейки назад, той (Алексов б.р) се спъва, подхлъзва се и пада”, заяви експерт в съдебната зала, разсъждавайки пред Софийския градски съд за причините за смъртта на Алексов.

Съдът прие комплексна съдебно-медицинска и биометрична експертиза, след като изслуша становището на вещите лица.

Припомняме, че в нощта на 6 август 2013 година футболистът влиза във физически конфликт с пострадалия, като при един от ударите Алексов залита и си удря главата фатално в метална шахта.

Кървавият инцидент се разиграва пред столичното казино "Милениум". Алексов видял колата, в която се возил Балджийски с още двама пътници, като почнал да ги нарича "селяни". Компанията слязла да се разправя и така се стигнало до боя с фатален край за Алексов.

Делото навлиза във финална фаза, като от прокуратурата поискаха пледоариите да не бъдат днес. След изслушване на експертите, представителят на държавното обвинение заяви, че му е нужно време, за да анализира казаното от експертите.

Съдът се съобрази с искането на прокуратурата, тъй като делото е сложно. Развръзката по случая обаче ще дойде през есента, тъй като сега започва отпускарският сезон.

Междувременно подсъдимият футболист поиска от съда да му бъде разрешено да напуска страната в периода 27 юни - 30 юли, във връзка с турнира Лига Европа. Адвокат Менко Менков представи като доказателство служебна бележка от президента на ПФК “Славия”, която удостоверява, че Балджийски е професионален футболист и се налага да участва в мачовете от турнира.

Още в досъдебното производство Балджийски има наложена забрана да напуска пределите на България. Въпреки това, неколкократно съдия Ани Захариева се е съобразявала с професионалните ангажименти на футболиста. И този път тя отчете коректното му процесуално поведение и го пусна с отбора.
Делото бе отложено за 16 септември.