По съдебен ред ще търсим правата си. Това заяви дъщерята на мъжа, който бе ранен от паднала облицовка на поликлиниката в Казанлък заяви. "Баща ми е не е добре нито физически, нито психически", заяви дъщерята на 72-годишния пострадал мъж пред bTV.

Припомняме, във вторник възрастният мъж е бил на пейка до сградата, когато върху него от петия етаж е паднала част от фасадата на поликлиниката.

Паднала мазилка рани мъж в Казанлък

Паднала мазилка рани мъж в Казанлък

Пострадалият е със счупен крак и рани по главата

Той вече е в болница със счупен крак и наранявания по главата. Настаняването му в лечебното заведение също е било проблемно - първо бил закаран от линейка в болница "Тракия", но там нямало неврохирург. След това го откарали в Окръжна болница и там е приет.

Поликлиниката в Казанлък е строена през 70-те години на ХХ век. Почти 40 години ремонт на сградата не е правен. Търговско дружество стопанисва постройката със 100% процента общински капитал. По закон това дружество като юридическо лице отговаря за стопанисването и поддръжката на сградата.

Управителят на дружеството - Петър Лучев заяви, че имат ангажимент да стопанисват и ремонтират сградата, доколкото им стигат силите. При обследвания на сградата досега никой не е предупредил за опасност от падане на мазилка. Предстои саниране на сградата по програмата за енергийна ефективност, допълни Лучев.

По информация на Нова телевизия от общината са заявили, че започват обследване на цялата облицовка на поликлиниката.