Окръжна прокуратура - Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишен мъж, шофирал с превишена скорост и причинил смърт на пешеходец.

Обвинението срещу Петко Д. е за това, че на 22 май около 8 и 45 часа на пътен участък в близост до отбивката за картинг-писта Плевен, при управление на лек автомобил "Ситроен", нарушил правилата за движение по пътищата, като се движил с със скорост 102,52км/ч, по-висока от означената 80км/ч. и по непредпазливост причинил смъртта на пешеходец, като след деянието направил всичко, зависещо от него, за оказване помощ на пострадалия. 

На 22 май обвиняемият тръгнал с управлявания от него лек автомобил "Ситроен" от Ловеч за Плевен. Около 8 и 45 часа бил на пътен участък в близост до отбивката за картинг-писта - гр. Плевен. Често пътувал по този маршрут и познавал пътната обстановка. Независимо, че имало пътен знак В-26 за максимално разрешена скорост 80 км/ч, се движел със скорост 102,52 км/ч.

По същото време пострадалият Мартин С. се намирал върху асфалтовата настилка. В момента, в който обвиняемият възприел пресичащия пешеходец на 66,97 метра преди мястото на удара, завъртял кормилото в посока обратно на часовниковата стрелка и предприел ефективно спиране. Въпреки това последвал удар между автомобила и пешеходеца.

Незабавно след спирането на автомобила обвиняемият слязъл от него и отишъл при пострадалия, за да му помогне. Въпреки оказаната му неотложна медицинска помощ човекът починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.