Окръжна прокуратура-Пазарджик внася в съда обвинителен акт срещу Владимир Г., на 59 г., за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, представляващо и опасен рецидив.

Обвиняемият е осъждан многократно, като една от присъдите е за убийство.

През месец декември 2016 г. обвиняемият Владимир Г. заживял при убития Г. И., на 60 г., в апартамент в гр.Пазарджик. В жилището нямало ток и вода, почти липсвали мебели.

Двамата често влизали в конфликти и употребявали алкохол. Те не работели. Обвиняемият Владимир Г. осигурявал храна и алкохол чрез кражби срещу предоставения подслон от Г.И.

Един ден в началото на февруари 2017 г., Г. И. решил да изгони от дома си обвиняемия Владимир Г. Двамата употребили алкохол и между 22 и 23 часа, те се скарали, като Г.И. замахвал с нож към обвиняемия Владимир Г. Той от своя страна започнал да му нанася удари в главата с метална лопатка, използвана за почистване на дома, след което му нанесъл и множество удари с нож по тялото.

После обвиняемият си легнал и заспал. На сутринта, когато се събудил, установил, че Г.И. е мъртъв. Хванал го за краката и от хола го завлякъл в спалнята на апартамента, където го оставил да лежи на пода по гръб и го покрил с различни дрехи. След това излязъл от жилището и обикалял из гр. Пазарджик. Вечерта се върнал в апартамента, където прекарал нощта.

В продължение на около две седмици, обвиняемият Владимир Г. живеел по този начин - през деня обикалял из града, а вечерта се прибирал в жилището на убития.

На 21 февруари 2017 г. обвиняемият Владимир Г. е задържан за кражба.

На 6 март 2017 г. полицаи посетили адреса, където живеел и открили трупа на Г.И. в спалнята.

Причината за настъпването на смъртта на Г. И. е остра кръвозагуба, по тялото му са открити различни травми и множество прободно-порезни рани.

Обвиняемият Владимир Г. се е признал за виновен и е съдействал на разследването.