Дават на съд детската учителка убила и държала в плен бившия си мъж. Прокуратурата в Бургас даде на съд 60-годишната Веселина Гинева за убийството на бившия й съпруг Димитър.

Припомняме, 60-годишната детска учителка стана известна с убийството на бившия си съпруг, което бе извършено по особено жесток начин в бургаския квартал "Лазур". На Веселина последно беше определена мярка за неотклонение постоянен арест, защото съдът сметна, че тя може да се укрие.

Бургазлийката ще бъде съдена, по обвинението, че от май месец 2013 г. до 1 август 2014 г. е държала бившия си съпруг Димитър заключен в една от стаите в жилището си. Според обвинението смъртта на мъжа е настъпила на 1 август, като той е бил убит от детската учителка по особено жесток начин.

Учителката, държала в плен и убила мъжа си заради пенсията му, остава в ареста

Учителката, държала в плен и убила мъжа си заради пенсията му, остава в ареста

Определението на съда е окончателно

Самият мъж бил в безпомощно състояние - с открита голяма рана на гърба, болки в долните крайници, обездвижен, както и измършавял. Бургаската прокуратура твърди, че Веселина не е давала достатъчно храна, вода и нужни медикаменти на бившия си съпруг.

Всичкото това, според обвинението Гинева е направила с цел да тегли парите от пенсията на бившия си съпруг, като е измамила касиерката в банката, че притежава нужното й пълномощно. Гинева е заблудила НОИ и след смъртта на Димитър на негово име е била превеждана пенсията му по старост. Парите, които Веселина Гинева е изтеглила и с които е ощетила НОИ, са в общ размер на 21 830.00 лева и според квалификацията на престъплението е "причинена вреда в големи размери".

Окръжен съд - Бургас е насрочил заседанието си за 20 февруари 2018 г.