Окръжната прокуратура в Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Р.Т. за причинена от него смърт по непредпазливост.

Обвиняемият живеел на първи етаж в блок на ул. "Свобода" в Благоевград и бил домоуправител на входа. Той и жертвата - мъж с инициали Н.Е., често влизали в конфликти заради поведението на убития.

Н.Е. злоупотребявал с алкохола и често правел шумни събирания със силна музика пред входа.

На 10 юли 2017 г. около 20 часа двамата се срещнали пред дома на Т. и отново възникнало пререкание помежду им. Тогава подсъдимият взел от земята две парчета от бетонова плоча. Първоначално само замахнал с едното към съседа си, след което го хвърлил и го ударил по главата.

При пострадалия дошли свидетели на инцидента, които сигнализирали за случилото се на телефон 112.

Пострадалият бил транспортиран в спешния център в Благоевград, а на следващия ден бил откаран в клиника по неврохирургия в столична болница, където му била извършена операция.

Предполагало се, че е възстановен, но в деня на изписването си внезапно се почувствал зле. Въпреки незабавно оказаната лекарска помощ мъжът починал.

От извършената съдебномедицинска експертиза станало ясно, че причината за смъртта е масивна белодробна тромбемболия, която била причинена от нанесената черепно-мозъчна травма.

За подобно деяние законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 12 години.