Районната прокуратура в Разград предаде на съд кмета на лознишкото село Бели Лом за документно престъпление, съобщиха от прокуратурата.

57-годишната кметица на село Бели Лом Мейнур А. ще отговаря за документно престъпление при издаване на удостоверения за наследници, извършено като продължавано деяние.

На 7 октомври 2014 г. и на 9 юни 2015 год. подсъдимата съставила удостоверения за наследници на живелия в селото Новман Хюсеинов.
В удостоверението 57-годишната Мейнур изключила от кръга на наследниците съпругата и сина на Хюсеинов. Така като длъжностно лице тя вписала само 7 (седем) наследници, вместо 9 (девет).

Кметът на селото Мейнур А. представила лично удостоверението за наследници на покойния Хюсеинов пред разградски нотариус. Наследник на починалия Хюсеинов й продал правото на собственост върху целия му дял от земеделски земи в землището на Бели Лом.

При разпита си по време на досъдебното производство Мейнур А. не се признала за виновна, като заявила, че самата тя е наследничка на Хюсеинов, но не знаела за съществуването на роднина с името Джалил. Това обаче противоречи на удостоверение за наследници на Хюсеинов, в което собственоръчно кметицата е изписала имената на неговия син Джалил.

Предстои делото срещу 57-годишната жена, която е с висше образование, да бъде насрочено за разглеждане в Разградския районен съд.