На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна са били предадени 40-годишният Михаил Г. и живеещата с него на семейни начала 45-годишна Анелия В. Двамата причинили средна телесна повреда на бившата приятелка на подсъдимия, като обезобразили лицето й със счупена бутилка. Подсъдимите ще отговарят пред съда за престъпление, извършено в съучастие, което се наказва с лишаване от свобода до 6 години.

Деянието е извършено на 17 август 2016 г. Пострадалата Кремена стояла на пейка пред дома си заедно с баща си, баба си и тяхна съседка. Около 21 часа по улицата минал подсъдимият Михаил, с когото тя живяла на семейни начала около 3 години. След раздялата с нея Михаил се върнал при предишната си партньорка Анелия, която била известна в квартала с името Анифе.

Подсъдимият направил знак на Кремена да отиде при него и въпреки несъгласието на баща си, тя го последвала. Двамата тръгнали към местната църква. Кремена забелязала, че Анелия идва към тях, и решила да избяга. Михаил обаче я хванал за ръката, след това за косата, като й затиснал устата с другата ръка.

В това време Анелия се приближила към тях, счупила бутилка от кока-кола в земята и с острата част порязала лицето на Кремена от устата наляво към бузата. Разрезът бил дълбок и прерязал мускулатурата, лигавицата и подлигавичните тъкани, както и клон на лицевата артерия.

Докато Михаил държал здраво пострадалата, като я ритал по краката, Анелия крещяла обидни думи срещу нея. След като лицето на Кремена било обезобразено, двамата си тръгнали. Жената била транспортирана до болницата с обилен кръвоизлив, където била оперирана.

С престъплението си двамата подсъдими са причинили 2 средни телесни повреди - разстройство на здравето на пострадалата, временно опасно за живота й, вследствие на нанесената дълбока порезна рана с дължина около около 9 см. и дълбочина 1,5 см., както и обезобразяване на лицето й с белег около 11 см., който обективно я загрозява.

Предстои делото срещу Михаил Г. и Анелия В. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.