Районна прокуратура - Елин Пелин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М.Й. за извършени от него престъпления - управление на МПС след употреба на алкохол, както и в срока за изтърпяване на наказанието, наложено по административен ред.

На 16 май тази година обвиняемият М.Й. управлявал лек автомобил м. "Пежо", когато бил спрян за проверка от полицията. В резултат на направен тест за употреба на алкохол било установено, че водачът шофирал под влияние на 4,52 промила.

Съставен му е акт за установяване на административно нарушение, взета е книжката му, контролния талон към нея, документите за автомобила, както и два броя регистрационни табели.

На следващия ден, 17 май, полицаите в Елин Пелин забелязали, че по ул. "Иван Вазов" в града се движи кола без поставени регистрационни табели. МПС било спряно за проверка, като органите на реда установили, че въпросната кола отново се управлява от М.Й., при положение, че срещу него вече има образувано досъдебно производство. При тестването му за употреба на алкохол резултатът бил сходен с този от предишния ден - 4,56 промила.

В хода на разследването на обстоятелствата по наказателното производство е било установено, че М.Й. вече е бил осъждан през 2018 г. за шофиране в нетрезво състояние. Престъпните деяния, за които е бил привлечен в качеството на обвиняем, мъжът е извършил в изпитателния срок по наказание, наложено по предходно дело.