След едномесечно разследване Окръжната прокуратура във Видин предаде на съд мъжа, пребил до смърт 3-годишно дете в село Слана бара, област Видин.

Припомняме, на 5 май тази година Николай Шанков пребил до смърт 3-годишното момиченце, като деянието е станало пред погледа на по-голямата сестра на починалото дете.

3-годишно момиченце пребито до смърт във Видинско

3-годишно момиченце пребито до смърт във Видинско

По случая има задържан

Установено е, че след като Шанков се върнал от работа и влязъл в стаята, където живеели, малкото дете се разплакало, което ядосало Шанков, тъй като искал да спи. Шанков казвал на детето да спре, но то продължавало да плаче. Тогава мъжът започнал да нанася удари с ръце по главата и тялото на момиченцето. Съблякъл детето чисто голо и го ударил с желязна тръба по главата. Детето паднало на земята, а Шанков продължил да му нанася удари с ръце и крака, докато детето спряло да диша и да реагира.

Според резултатите от съдебномедицинската експертиза тригодишното дете е починало в резултат на нанесения му жесток побой от Шанков.

След деянието майката на детето призна, че обвиняемият и преди е посягал на децата, но тя не е уведомявала полицията за това. 

Постоянен арест за убиеца 3-годишното момиченце в с. Слана бара

Постоянен арест за убиеца 3-годишното момиченце в с. Слана бара

Казал, че детето е паднало от леглото и се опитал да избяга

Мъжът вече е осъждан за извършени престъпления от общ характер. На 21 март 2017 г. той е бил освободен условно и предсрочно.

Предстои Окръжен съд - Видин да насрочи разглеждането на делото.