По искане на Окръжната прокуратура във Видин съдът наложи постоянен арест на обвиняемия Николай Ш., който на 7 май преби до смърт 3-годишното момиченце на жената, с която живеел на съпружески начала.

Припомняме, деянието е станало пред погледа на по-голямата сестра на починалото дете. Предполага се, че мъжът е удрял детето с метална тръба. По-късно майката на детето призна, че обвиняемият и преди е посягал на децата, но тя не е уведомявала полицията за това. Според аутопсията престъплението е било извършено с особена жестокост.

3-годишно момиченце пребито до смърт във Видинско

3-годишно момиченце пребито до смърт във Видинско

По случая има задържан

Изяснено е, че 30-годишният обвиняем е излязъл преди месец от затвора. Той бил освободен предсрочно. Николай Ш.се настанил с майката на детето в пристройка в селскостопански двор в с. Слана бара. Двамата работели като кравари при местен фермер.

В неделя обвиняемия помолил хора от фермата да извикат бърза помощ, защото на 3-годишното дете му било лошо. Той казал, че момиченцето паднало от леглото. Докато лекарите се опитвали да спасят детето, обвиняемият изчезнал.

Обвиняемият Николай Ш. е заловен от органите на реда докато се опитвал да напусне селото.

Според извършената аутопсия смъртта на детето е настъпила в резултат на множество кръвоизливи в мозъка, корема и гръдния кош.

Решават дали да оставят брата и сестрата на убитото момиче от Видин при майка им

Решават дали да оставят брата и сестрата на убитото момиче от Видин при майка им

Мъжът често посягал на децата

От събраните доказателства по делото - гласни, писмени и веществени, става ясно, че има основание да се смята, че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен, посочи прокуратурата.

С оглед на възможността обвиняемия да се укрие или да извърши друго престъпление, Окръжният съд във Видин прие искането на прокуратурата за постоянното задържане на Николай Ш. За извършеното престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок не по-малко от 15 години.