Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд мъж, който при катастрофа причинил по непредпазливост смъртта на възрастна жена, пресичала по пешеходна пътека в гр. Поморие.

На 15 юни миналата година при управление на моторно превозно средство (пътнически автобус), водачът нарушава правилата за движение по пътищата, шофирайки с несъобразена скорост в градски условия, вследствие на което причинява смърт по непредпазливост. Шофьорът карал с 45 километра в час. Според прокуратурата скоростта се явява несъобразена с характера и интензивността на движението и с конкретните пътни условия - наличие на пешеходна пътека тип "Зебра" и автобусна спирка, и двете обозначени с пътни знаци.

Шофьорът е изпълнявал автобусни курсове по линията гр. Поморие - гр. Бургас - гр. Поморие. Инцидентът станал на ул. " Княз Борис I", където разрешената скорост за движение в посочения участък на пътното платно е 50 километра в час. Жертвата на инцидента е пазарувала в аптека, намираща се в близост до мястото на злополуката. Пресичайки на пешеходната пътека, тя била блъсната от обвиняемия. Пострадалата е транспортирана до МБАЛ гр. Бургас, където на същата дата е починала.

Обвиняемият ще се изправи пред Окръжния съд в Бургас утре, на 28 март 2017г.