Съдят тъст, убил зет си при самоотбрана в Дългопол.

Срещу 55-годишния Мартин П. е повдигнато обвинение за умишлено убийство на 36-годишния Стефан Ст., извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана.

Деянието било извършено на 6 октомври миналата година. Двамата се познавали, тъй като преди години Стефан живял на семейни начала с дъщерята на Мартин и двамата имали две деца. За раздялата с жена си Стефан упреквал бившия си тъст Мартин.

През 2016 г. дъщерята на подсъдимия заминала да работи в чужбина, а грижите за двете деца поел Стефан. През 2018 г. обаче той останал без работа и изпитвал сериозни финансови затруднения да ги издържа. В съобщения до бившата си жена Стефан я упреквал, че не изпраща пари за децата и се заканвал на баща й. Заради безпаричието 36-годишният мъж решил да поиска от бившия си тъст обици, които някога подарил на дъщеря му.

Задържаха 55-годишен, убил бившия мъж на дъщеря си в Дългопол

Задържаха 55-годишен, убил бившия мъж на дъщеря си в Дългопол

36-годишната жертва е намушкана с нож

В деня на убийството той отишъл в къщата на Мартин и поискал обиците или паричната им равностойност. Тъстът му обаче отрекъл да му дължи пари и поискал да отидат в полицията. Тогава Стефан го ударил. Между двамата мъже започнала борба. Мартин успял да извади от джоба си нож и нанесъл с него няколко удара - един от които в сърцето на бившия си зет. Пострадалият сам потърсил помощ в центъра за спешна помощ, но въпреки това починал.

Предстои делото срещу Мартин П. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.