Окръжната прокуратура в Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен мъж, причинил смъртта на друг човек по непредпазливост и вследствие на умишлено нанесена лека телесна повреда - шамар.

Установено е, че обвиняемият работил като възпитател в училище. На 16 декември миналата година той бил в ресторант на вечеря, организирана от ръководството на училището. След полунощ група от ръководството решили да посетят нощно заведение. С тях отишла и жертвата - във видимо нетрезво състояние.

Около 2 часа сутринта групата влезнала в дискотека, но без пияния мъж - той не бил допуснат от обвиняемия и охраната на заведението. Тогава жертвата започнала да псува и обижда. Обвиняемият се подразнил от арогантното поведение на пияния мъж и му ударил шамар по лицето.

При удара жертвата паднала на земята и си ударил главата. Изпаднал в безсъзнание. Той веднага бил транспортиран до местното спешно отделение, без видими следи от наранявания. Първоначално лекарите лекували мъжа с диагноза алкохолна интоксикация.

По-късно същия ден след преглед със скенер, било установено, че мъжът има тежка черепно-мозъчна травма. Той бил настанен в отделение за интензивно лечение. Въпреки проведеното лечение на 28 декември той починал.

Обвинението срещу учителя е за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена лека телесна повреда, довела до разстройство на здравето, временно и неопасно за живота.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.