Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу жена, нападнала с метална пръчка от метла полицай, проверявал магазин.

На 4 април, В. Н. и Г. - инспектори сектор "Противодействие на икономическата престъпност" към 09 РУ-СДВР, около 14 часа, получили сигнал за лице, което държи и разпространява акцизни стоки без бандерол в магазин за хранителни стоки в София, ж.к. "Люлин", бл. 765, вх. "Б", партер.

Те пристигнали пред обекта около 14 и 10 часа със служебен автомобил, където установили че се намира Албена Борисова. След като забелязала пристигането на полицейския автомобил, тя влязла в търговския обект и заключила вратата за едно от помещенията, като прибрала ключовете за него в джоба си.

Полицейските служители се легитимирали и започнали проверка, а Борисова им заявила, че е управител на търговския обект. След като свидетелите й поискали документ за самоличност и документи относно дейността на магазина, тя започнала да се държи агресивно, като на висок тон ги питала кои са и на какво основание я проверяват. Полицаите повторно се легитимирали, но тя заявила, че "й е омръзнало от проверки" и отказала да даде документ за самоличност, като казала трите си имена и годината на раждането си.

Разпоредили на Борисова да осигури достъп до заключеното от нея помещение, но тя категорично отказала, като изхвърлила връзката с ключове зад хладилна витрина, до входа на търговския обект. В. повторно й разпоредил да отключи помещението, но Борисова взела метална пръчка от метла и посегнала да му нанесе удар, като на висок глас отправяла закани към полицейските служители.

Непосредствено след това Борисова замахнала повторно към лицето на В. и нанесла удар по ръцете му, с които той инстинктивно се опитал да прикрие главата си. След поредно нареждане да осигури достъп до помещението, Борисова го отключила и влязла вътре.

Там били установени 60 кутии с цигари без бандерол, които били предадени с протокол за доброволно предаване. Албена Борисова била задържана за срок от 24 часа и отведена в сградата на 09 РУ-СДВР, а по случая е образувано досъдебно производство. В хода на това производство, на Борисова е повдигнато обвинение нанасяне на телесна повреда на длъжностно лице, при изпълнение на служебните му задължения.

Разследването е приключено под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, като на 11 април е внесен обвинителен акт срещу Борисова за описаното по-горе деяние.