Пет луксозни автомобила бяха спрени миналата нощ в столицата. Това се случи в рамките на спецакция, насочена към водачи, управляващи рисково и създаващи опасност за останалите участници в движението, съобщиха от пресцентъра на СДВР.

Шофьорите на скъпите возила си организирали скоростни потегляния от място, използвайки сигналите на светофарите на ключови булеварди за старт. Те ускорявали до скорости, опасни и за останалите водачи, и за пешеходците. Полицаите успели да хванат нарушителите още на следващото кръстовище.

ГДБОП дири джигити, организирали гонки и дрифтове в София

ГДБОП дири джигити, организирали гонки и дрифтове в София

По разпореждане на Софийската районна прокуратура

На място се отзовал и екип на отдел "Пътна полиция" - СДВР, който изготвил документи за установените нарушения. На рисковите шофьори са връчени електронни фишове за превишена скорост.

От СДВР са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към нарушенията, свързани с използване на пътната мрежа не по предназначение, организирането на гонки по столичните булеварди и форсирането на двигатели в града. Контролът за спазване на правилата ще бъде засилен, включително и с необозначени автомобили.

Среднощна гонка си спретнаха патрулка и порше в Студентски град

Среднощна гонка си спретнаха патрулка и порше в Студентски град

Наложило се допълнителни екипи на полицията да бъдат включени