Лек сън след секс е най-доброто лекарство за силния пол, пише в днешния си брой в. „Стандарт". Това твърдят американски учени от университета "Джон Хопкинс".

Според тях жените правят фатална грешка, като се възмущават и правят сцени, когато мъжът обърне гръб и заспи. Хората са като животните- и при тях сексът и сънят са тясно свързани, твърдят учените.

80% от мъжете се чувстват толкова изтощени след секс, че могат веднага да заспят. Жените обаче са много по-издръжливи и в този случай - след бурни сцени в леглото уморени се чувстват само 46% от дамите.

Това са резултатите, получени от учените при допитване, проведено сред 2000 човека.

Причината за тази закономерност изследователите откриват във факта, че в организма и на мъжете, и на жените рязко се понижава запасът от гликоген - елемента, който спомага за съхраняването на въглехидратите в организма, и с който се "хранят" мускулите. Без него човек се чувства напълно изтощен и е много по-предразположен към всякакви заболявания. А тъй като мускулната маса при мъжете е по-голяма от тази при нежния пол, те се уморяват повече.

Затова, ако не искате болнав любим, оставете го да спи след секс, категорични са учените.