Специализираният наказателен съд гледа дело за организирана престъпна група, занимаваща се с ДДС измами.

Спецмагистратите се захванаха с процеса срещу шестима старозагорци, оперирали с различни фирми от януари 2008 г. Подсъдимите Росен Драгнев, който е обявен за издирване, Константин Шасов, който е арестуван, Боян Марков, Иван Недев, Мишо Михов и Марийка Колева отговарят пред Темида за ДДС в особено големи размери.

Имената на Росен Драгнев и Константин Шасов са известни на съдебните органи. И двамата са подсъдни за ДДС измами но в рамките на организирана престъпна група, ръководена от Златомир Иванов - Златко Баретата. Едновременно с това Драгнев е сочен като един от възможните заподозрени за стрелбата срещу Златко Баретата пред съдебната палата с София.

На процеса се явиха десетина свидетели, сред които и дъщерята на Колева, която се оказа и съпруга на издирвания Драгнев. Друга свидетелка пък се оказа майка на дете, припознато от Драгнев.

Преди старта на делото защитниците на подсъдимите поискаха малко време за разговори с прокурора, като подчертаха, че се надяват да постигнат споразумения. Малко след това те изтъкнаха пред съда, че за четири от обвиняемите  имали основание по-нататък да се надяват на споразумение.

Пръв на свидетелската скамейка застана Николай Чавдаров, който бе доведен от ареста, където се е озовал по друго дело. Той не отрече пред съда, че познава всички подсъдими, защото били от един град - Стара Загора, и дори с някои от тях бил приятел. Той обаче бе категориен, че не е имал общ бизнес с нито един от тях.

Свидетелят разказа, че с негов приятел имали амбицията да си отворят собствена фитнес зала, заради което регистрирали фирма и изтеглили 60 хиляди лева кредит от банка, за да закупят уредите.

Помещението, което обаче щели да използват, било продадено и те така и не осъществили бизнес мечтата си. Затова двамата решили да продадат фирмата и да си върнат поне част от разходите.

По думите на свидетеля именно издирваният Росен Драгнев проявил интерес към офертата и обещал да направи сделката за купуване на фирмата. Чавдаров и приятелят му прехвърлили дяловете си при нотариус, но не на името на Драгнев, а на човек, наречен Стоян Рудев, когото свидетелят не познавал преди това.

Подсъдимият Шасов също бил там, като след сключване на сделката той взел касовия апарат на фирмата и печатите й, като обещал, че ще ги занесе на Росен Драгнев. Свидетелят отрече да знае за каквито и да било измами, с които подсъдимите се занимавали.

Съдът пък прочете показанията, които е давал в начална фаза. В тях той говори за Драгнев и определя, че го познава съвсем бегло - не знаел какво прави, но мислил, че бил наркоман и го било страх от него.