„Сървайвърът“ Марчо Марков от групата на Божо Кравата е участвал активно в нападението срещу Димитър Желязков – Очите на 8 юни в Слънчев бряг. Това посочиха от прокуратурата, позовавайки се на камерите, където се виждало, че Марков държи мачете. Специализираният наказателен съд решава дали да остави в ареста Марков, който преди дни се предаде, след като се за дълго време укри след стрелбата.

Пред съда Марков заяви, че се чувства невинен и не е участвал в никаква организирана престъпна група. Той твърди, че през изминалите два месеца се е дистанцирал от публичното пространство и не е знаел, че го издирват. В съдебната зала Марков разчита на защитата на Мариана Тодорова, която е адвокат и по делата на Златомир Иванов – Баретата.

Според държавното обвинение Марков е участвал в организирана престъпна група, ръководена от Божо Кравата. Групата се е занимавала с наркоразпространение, осъществявала е принуда и други силови действия в периода май 2013 – юни 2016 г. на територията на Слънчев бряг и Банско.

Марков е осъществявал силовата дейност заедно с други двама обвиняеми, а именно – Иван Терзийски и Георги Ванчев. Разпитани са множество свидетели, направени са и разпознавания.

В края на юни е претърсено общежитието на Марчо Марков в Студентски град. Той не е бил открит, но според прокуратурата е било видно, че няколко часа по-рано там е имало някой.

Според държавното обвинение има опасност Марков да се укрие, тъй като няма постоянен адрес. По лична карта неговото местоживеене е в Поморие, но той е студент в НСА, поради което пребивава в столицата. Адвокатът му представи договор за наем на общежитието, копие от студентската му книжка, както и договор за трудовата му заетост, от който се вижда, че той работи в охранителна фирма.

Адвокат Тодорова поиска клиентът й да бъде пуснат без мярка, тъй като няма доказателства, които да подкрепят обвинението срещу него. Според защитата няма свидетели, които да сочат конкретни функции на Марков в групата.

Някои от разпитаните твърдят, че в нощта на стрелбата срещу Очите, Марков е бил в заведението и стоял на бара. Друг свидетел го е видял на паркинга. Никой от разпитаните не сочи, че той е държал оръжие в ръцете си, твърди защитата.

Според адвокат Тодорова разпознаванията по снимки са опорочени, тъй като Марков е публична личност и хората го разпознават от участието му в риалити формата „Сървайвър“.

От друга страна и МВР избързали с пускането на снимката в медиите. Марков заяви, че в момента, в който е разбрал, че е издирван, се е консултирал с адвокат и се е явил пред властите. Очаква се решението на спецсъда.