Мъж е прострелян в дома си в Асеновград от полицай.

Вчера вечерта в РПУ Асеновград е бил получен сигнал от гражданка, че 65-годишният й съсед вика за помощ от къщата си и търси съдействие от полицията.

Пристигналите полицаи разбрали, че 40-годишен психично болен мъж е заключил родителите си в стая на приземния етаж в жилищна сграда на ул."Асеница" и отправя закани за убийство и палеж.

Той категорично отказал да изпълни полицейските разпореждания да отключи вратите и да излезе на улицата. Започнал за отправя закани и обиди срещу служителите на реда.

На място пристигнал още един полицейски служител, който направил втори опит за контакт с асеновградчанина.
Той обаче отново се заканил, че започва да пали жилището.

Тогава се наложило се полицаите да изкъртят две врати, за да стигнат до разбеснелия се мъж. При опит да влязат в стаята, където се намирал, той ги посрещнал с нож.

Въпреки предупреждението, че ще се употреби оръжие, той продължил нападението си. Произведен бил предупредителен изстрел със стоп патрон.

При втория опит да бъде задържан, разбеснелия се хвърлил ножа си срещу полицаите и веднага след това ги нападнал с брадва.
Отново били произведени предупредителни изстрели във въздуха, но когато мъжът предприел ново нападение с брадвата, насочвайки удара към главата на единия от полицаите, той е бил прострелян в корема. Полицаят е действал в условията на неизбежна отбрана.

Пострадалият е настанен в болница.