Сексуален е мотивът за убийството на 82-годишната жена от русенското село Щръклево. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, цитиран от bTV.

Припомняме, вчера 18-годишен младеж беше задържан за престъплението.

При аутопсията е установено, че убийството е извършено на 1 януари между 13.00 и 17.00 часа в дома на жертвата. Тялото е намерено на 2 януари от сина ѝ. Веднага са установени следи от насилие и са започнати процесуално-следствени действия.

Поради липсата на следи от взлом или на изчезнали пари и вещи, кръгът на разпитваните е сведен до познатите и съседи. Разпитан е и 18-годишният съсед Светлин Ангелов, който отрекъл да знае нещо. След изясняване на алибито на всеки един са извикани криминални психолози от Плевен, които да работят с младежа.

18-годишен е убиецът на 82-годишната жена в Русенско

18-годишен е убиецът на 82-годишната жена в Русенско

Младежът бил неин съсед

По време на 24-часовото му задържане е установено, че той е извършителят на убийството. Младежът се е признал за виновен и е посочил като мотив сексуални желания. Вчера е бил извършен следствен експеримент, който е потвърдил признанията.

Прокуратурата твърди, че нападателят е съзнавал действията си и е изразил съжаление за стореното. Ще му бъде назначена психологическа и психиатрична експертиза.

За младежа се знае, че има затруднения в комуникацията, завършил е само IX клас, а част от семейството му живее в Дания, където той е работил. Има роднини и Нидерландия. В България не е работил нищо. Семейството му е помагало на възрастната жена и затова тя му е имала доверие.

Служебният защитник поиска от съда по-леката мярка "домашен арест" с мотива, че младежът е само на 18 години и постоянният арест може да увреди психиката му.

Русенският окръжен съд обаче разпореди постоянното му задържане под стража.