Полицейски служители от Дупница намериха още части от тялото на мъжа, разкъсан от бездомните кучета в района на гробищния парк в Дупница, информира е-79.com.

Припомняме, вчера гробари откриха двата крака на мъжа, след като видели кучетата да ги разнасят в новата част на гробищния парк.

Засега на 90 % можем да кажем, че това е клошар с малко име Георги, който се е препитавал с храната, оставена на гробовете от близки на починалите. Храна са му давали и служители на погребалната агенция, съобщи началникът на дупнишката полиция Борислав Динев.

По думите му най-вероятно мъжът вече е бил починал от премръзване, когато е разкъсан, а частите от тялото му са били разнесени в района на гробищния парк.

Работата по случая продължава. Предстои и изготвянето на ДНК-експертиза за установяване на самоличността на човека. Работи се по различни версии, но за сега версията за убийство се изключва.

Жителите на квартала са потресени от случая, а близки на починалите споделят, че заради глутниците от бездомни кучета се страхуват да идват на гробищата. Някои от гражданите обвиняват общината, че не предприема мерки. Други обаче са възмутени от хората, които изхвърлят в района на гробищния парк малките на своите домашни любимци и така помагат за увеличаването на популацията на безпризорните кучета.

Доктор Ангел Ангелов, който отговаря за изолатора в Дупница, отказа коментар.