Сигнали за униформени, замесени в трафик на мигранти, са пристигали в "Гранична полиция" и те веднага са предавани на Дирекция "Вътрешна сигурност" за разследване. Това призна в студиото на Нова телевизия директорът на "Гранична полиция" комисар Росица Димитрова.

"Трябва да отбележим, че в "Гранична полиция" има много честни и достойни хора, които работят денонощно при тежки условия", настоя Димитрова и изброи статистиката за спрени и заловени нелегални мигранти.

Демерджиев търси вътрешни хора, които подпомагат трафикантите

Демерджиев търси вътрешни хора, които подпомагат трафикантите

Каналджиите обявили война на държавата

Мнението й е, че на нужни по-строги мерки срещу каналджийството. "Вече сме предлагали такива, ще ги предложим и на следващия парламент", увери Димитрова.

И към момента се прави всичко възможно за осигуряване на границите ни предвид засиления мигрантски натиск. Имало подсилване на системите, започва и използването на дронове за превенция на миграцията.

Димитрова припомни, че на 17 август Министерският съвет е отпуснал 1,5 млн. лв. за ремонт на оградата по границата ни с Турция и пътищата в района. Работи се съвместно и с Европейската агенция за гранична и брегова охрана Frontex.

Започва проверка в центровете за задържане на мигранти

Започва проверка в центровете за задържане на мигранти

12 дрона започват да наблюдават границата, съобщи Иван Демерджиев