Дрогираните шофьори са повече от пияните. Това е изводът на шефа на КАТ Тенчо Тенев след като от няколко дни Пътна полиция прави масирани проверки. Ежедневно от КАТ съобщават за резултатите от проверките.

В интервю за БТВ Тенев оцени "стряскащата статистика за нарушенията на пътя". Има над 20 души, заловени с наркотици, има и над 20 отказа за наркотици - тези, които са отказали също са употребили наркотици. Наркотиците са повече от алкохола", уточни Тенев.

Припомняме, че вчера излезе информация за рекорден случай - полицията спря пиян шофьор с 5,11 промила алкохол на Околовръстното в София, в района на бул. "България". 33-годишният мъж е дал положителна проба и за канабис. Проверката на патрулиращите полицаи е направена около 19:30 часа.

Пътни полицаи са видели кола да криволичи и са го спрели за проверка. Поведението му било неадекватно, но е отричал да е пил, разказа Тенчо Тенев.

Масираните проверки за пияни и дрогирани шофьори започнаха след тежката катастрофа в София на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две млади жени. Обвиняем за нея е Георги Семерджиев. След нея правителството обяви "война" на нарушителите и агресивните шофьори.

Задържаха пияна шофьорка, помела няколко автомобила в Плевен

Задържаха пияна шофьорка, помела няколко автомобила в Плевен

Дрегерът отчел 3.77 промила