Безсрочна масирана акция в цялата страна, насочена най-вече срещу водачите, шофиращи след употребата на наркотични вещества, започва от днес МВР. Това се случва вследствие на жестоката катастрофа в столицата, отнела живота на две млади жени.

Това обявиха на извънреден брифинг в Министерски съвет премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков.

"Много от тези рецидивисти, които нарочно не спазват правилата, са от тъмната част на нашето общество и имат чувството за безнаказаност. Никой не трябва да е над закона. От днес започва национална акция срещу употребата на наркотични вещества", каза министър-председателят.

Акцията ще бъде безсрочна, докато не бъдат отчетени реални резултати, категоричен от своя страна беше Бойко Рашков.

Полицайката, помагала на Георги Семерджиев, вече е в отпуск

Полицайката, помагала на Георги Семерджиев, вече е в отпуск

Бойко Рашков е разпоредил цялостна проверка 16 години назад

"Може би ще притесним някои от гражданите, за което предварително се извинявам, но сме принудени да направим така, защото очевидно нашите действия не упражняват необходимия превантивен контрол и въздействие над такива водачи на моторни превозни средства", заяви той.

Рашков призова още - гражданите да съдействат на МВР, като сигнализират за нарушения на пътя.

"Между 17:30 и 18:00 часа в същия ден, когато е станал този трагичен инцидент, на Околовръстния път е имало друг лек инцидент, при който един български гражданин е преценил, че за такава дребна повреда, каквато му е причинил Семерджиев, не е нужно да съобщава на МВР. Мисля, дано не се изтълкува превратно, че ако за този малък инцидент бяха информирани органите на МВР, можехме да не сме свидетели на този трагичен инцидент. Като разбира се, дебело подчертавам, не прехвърлям отговорността на този гражданин", каза още вътрешният министър.

Полицаите тръгват по улиците на градовете пешком

Полицаите тръгват по улиците на градовете пешком

Където не може да се покрие територията с жива сила, ще се използва техника