"По никакъв начин не съм злоупотребявал с власт и не съм извършвал престъпления". Това заяви шефът на НОИ-Силистра и баща на певицата Тита Милен Пенчев пред Апелативния специализиран наказателен съд, който днес трябва да реши дали да измени наложената му мярка за неотклонение "задържане под стража" в по-лека.

Пенчев заяви още, че не смее да се изказва подробно по делото, защото имало много свидетели, които са срещу него. Шефът на НОИ-Силистра посочи, че ще свидетелства пред съда по обвиненията, тъй като иска да се чуе и неговата дума.

Пенчев се е стремял всички преписки да бъдат предоставяни на компетентните органи. Освен това заяви, че имотите му не са толкова, колкото се пишело в медийното пространство.

Аргумент за искането му на по-лека мярка за неотклонение са условията в ареста и неговото здравословно състояние.

Очаква се решението на съда по-късно днес.

Заместник-кметове и общински съветници "облажвали" от схемата в НОИ-Силистра

Заместник-кметове и общински съветници "облажвали" от схемата в НОИ-Силистра

С код "Силно мой човек Пенчев" точили фалшивите пенсии

Припомняме, че спецпрокуратурата разкри подробности около акцията. Стана ясно, че заместник-кметове и общински съветници са се облажвали от схемата.

На 8 март спецпрокуратурата и ГДБОП тършуваха в София и Силистра срещу злоупотреби с издаване на ТЕЛК решения и източване на НОИ.

След това разпитаха около 10 души, като за разпит бе отведен и директорът на клона на НОИ в Силистра Милен Пенчев.

Според финансовия министър Владислав Горанов от НОИ са източени милиони. Бившият социален министър Иван Нейков пък определи аферата в НОИ-Силитра като престъпление на белите якички.

Горанов подозира милиони, източени от НОИ

Горанов подозира милиони, източени от НОИ

Ако това се докаже, щяла са си проличи наглостта в социалната система