Софийски градски съд е бил заобиколен при получаването на разрешение за използването на специални разузнавателни средства за залавянето на съдията - посредник от ексвоенния министър Николай Цонев.

Това стана ясно от изказване на председателя на СГС Георги Колев, цитиран от БНР. Самият Колев бил разбрал за случая едва днес по обяд - след като се е провела операцията по задържането на ексвоенния министър и Петър Сантиров.

Георги Колев не пожела да коментира професионалните и лични качества на своя подчинен. 

Председателят заяви само, че съдия Петър Сантиров работи от около 2 години в съда, като е дошъл от Районния съд.
И преди срещу Сантиров е имало сигнали за неправомерни действия, които са били напомнени около кандидатирането му за председател на Софийски градски съд.

Припомняме, съдията от СГС Петър Сантиров е бил посредник между бившия министър Николай Цонев и следовател от НСлС, работещ по дело срещу ексминистъра.
Санитров е трябвало да предаде парите на следователя, който от своя страна е трябвало да прекрати разследването срещу Цонев.

Наказателната колегия на СГС трябва да реши какво да направи, когато прокуратурата поиска постоянно задържане на съдия Сантиров, тъй като именно в СГС трябва да се гледа подобна мярка.
Нагласата е, че най-вероятно ще бъдта направени отводи и Върховният касационен съд ще реши къде да бъде гледана евентуална мярка за неотклонение.