Първоначалното разпределение на средствата за болниците е направено правилно и те са разполагали с достатъчен ресурс през изтеклото тримесечие.

Това мнение изрази директорът на Националната здравноосигурителна каса д-р Нели Нешева пред БНР. Тя се аргументира със събраните до момента данни. 

В две трети от районните каси средствата са били достатъчни, а на някои места не са изразходвани напълно, заяви Нешева. Тя добави, че само в девет от общо 28 каси ще се наложи малка корекция на предвидените средства. Недостатъчните средства в каси са милион и петстотин лева.

Работата ни по разпределението на средствата, новата гъвкава методика, която направихме, даде резултат, похвали се шефката на НЗОК.

Директори на лечебни заведения са изказали благодарност от предоставената им възможност да участват в разпределението на средствата, посочи още д-р Нешева. Софийските университетски болници са уверили, че могат да разчитат на осигурените от здравната каса средства и знаят как да ги прехвърлят от месец в месец, което им дава сигурност, допълни тя.